Joacim

Joacim Melin (@joacim) är datanörd, pappa till fyra och make till en. Han är så tråkig så han gladeligen erkänner att han helst kör en gammal Volvo som med drygt 58000 59000 mil på mätaren (februari juli 2018) inte visar några tecken på att gå sönder nämnvärt. Det sistnämnda kan, enligt vissa, diskuteras.

Joacim arbetar som systemadministratör och gillar att såga motorsåg, dricka té (Earl Grey gjort med 100-gradigt vatten, en nypa socker och ingen mjölk) eller en bättre Gin&Tonic, sova men framförallt umgås med familj och vänner. Han är oftast gladare än han ser ut att vara och han gillar gamla datorer också.

Under 14 år drev han också en blogg vid namn Macpro, och han deltar regelbundet i en podcast vid namn Björeman // Melin. Då och då skriver han artiklar åt Datormagazin, en tidning han arbetade på som testredaktör 2001-2005, och är också redaktör för den mer eller mindre årliga utgåvan av Datormagazin Retro. Joacim har även varit chefredaktör för Nätmagazin och 99mac.

Du når Joacim enklast via e-post: kontakt@joacimmelin.se. Han har även en profil hos Linkedin som kan vara av intresse.

Innehållet på denna blogg är Joacims egna åsikter och delas inte nödvändigtvis av någon annan.

Denna blogg drivs med Jekyll på egna servrar som körs på Apache HTTPD som webbservrar, Nginx som lastbalanserare, CentOS 7 som operativsystem, MariaDB som databasserver, Proxmox VE som virtualiseringsplattform, switchar från Cisco, servrar från Super Micro, lagring från Promise och Synology, fibre channel-switchar från HP samt routrar från Mikrotik. SSL-certifikatet levereras av Let’s Encrypt. Internetanslutningar levereras av Winther Broadband samt Forward Nine.

—–BEGIN GEEK CODE BLOCK—–
Version: 3.1
GCM/CC/IT/TW d- s: a+ C+++(+++)>+++ UBLCX++++(++++)>++++ P+(+)>+ L++(++)>++ E—-
(—-)>—- W+++(+++)>+++ N+(+)>+ o+(+)>+ K–? w—(—)$>— O++ M++(++)>++ V()> PS++(+
+)>++ PE+(+)>+ !Y+(+)>+ PGP()> t 5– X- R+++ tv b+ DI++ D++ G e h++(—-) r+++ y+++
——END GEEK CODE BLOCK——